gloIN Nedir ?

Dünyadaki Yenilikler Ve Başarı Hikayeleri Hakkında Toplanmış Veya Üretilmiş Konuları Barındıran Bir Bilgi Bankasıdır.

27 Ekim 2007 Cumartesi

Yöneticinizi Nasıl Yönetirsiniz ? ( II )

Bu yazıda yöneticilerinizi nasıl yönetebileceğiniz konusunda öneriler bulunmakta ;


- Problemin ne olduğunu sorun ;

Size kızmasının nedeni nedir ? Kızan alt seviyede bir yöneticiyse kontrollü ,işlerin içinde kendisini kaybetmiş biriyse gereken onda daha fazla güven yaratmak olabilir.

Çözüm , yeteneklerinizi ispatlamayı gerektirir. Kontrolün sizde olabileceği küçük görevler isteyin ,bitirin ve yenisini isteyin .

Yöneticiniz yönetim yeteneklerinden uzak ,kararsız ,şüpheci ve dalgın biriyse onu yönlendirmeniz gerekmektedir.

Ucu açık sorular sormak yerine içinde cevabı içeren sorular sorun .

Örneğin

Sizinle Perşembe günü X raporu konusunda görüşmek istiyorum.Bu konuda verim artışıyla ilgili düşüncelerim var ,anlaşılmayan şeyler olursada açıklığa kavuşturabiliriz.

- Düzenli Toplantılar Yapın ;

Çalışanların bir endişeside yöneticilerle iletişimi kaybetmektir. ‘’ Acaba kapalı kapılar ardında hakkımda konuşuyor mu ? ‘’

Bu paranoya kendinizi işin bir parçası hissettiğinizde olmayacaktır. Toplantılarda kariyer hedeflerinizden ve ulaşmak için neler gerekli olduğundan da bahsedin .

Ayrıca yöneticinizin kariyer hedeflerini ve buna ulaşabilmek için sizin neler yapabileceğinizi sorun .

Yöneticiniz başarısı için size ihtiyaç duyabilir.

- Kendi borunuzu çalın

Her çalışan yöneticisi tarafından ödüllendirilmek ve geliştirilmek ister.Fakat ne yazık ki her çalışan bu kadar şanslı değildir.

Eğer yöneticiniz bunu anlamak istemiyorsa onu anlamaya siz zorlayın.

Mr.Challenger der ki ‘’ Emin olun ki yöneticiniz sizin yeteneklerinizi ,ne kadar iş kaldırabileceğinizi ,hatta özel hayatınızla ilgili bazı şeyleri bilir ‘’Onu iş paylaşımına zorlayarak zor işler arasında ödüllendirilmesinin gerektiğini görmeniz sizinde iş dışı hayatınıza daha fazla süre ayırma imkanını sağlar .

Eğer yöneticinizden hiç ilgi göremiyorsanız ve kariyer umudunuz yoksa ,bu sizin sorununuzdur. Kendi borunuzu çalmaya başlayarak başkalarının sizi fark etmesini sağlayın.

- Ondan öğrenin

Bazı şeyleri dayanılmaz mı hissediyorsunuz ? Bir an durun ,düşünün ,daha uysal olmayı deneyin .Kendinize ve yöneticinize nasıl daha farklı olabileceğinizi sorun .

Aynı koşullar sonsuza kadar gitmez ve bundan da öğrenilecek şeyler vardır.

Mr. Lee , ‘’ Her yönetici çalışanından bir şeyler öğrenir '' der. Ne yapmalı ve ne yapmamalıyım ?

Bir gün sizinde yukarı çıkma şansınız var ,bu tecrübeleri ilerisi için saklayın .

Bazen ise işinizi yapabilmek için hiçbir yol kalmaz .Yöneticiniz ve siz birbirinize karşı itici kişilikler olabilirsiniz veya çalışma tarzınız .Bu durumda atılmak üzere olabilirsiniz.

Aynada kendinize baktığınızda ,bu ortamda ben durgunum ,kariyer gelişimi beklemiyorum ,bir şeyde öğrenemiyorum diyorsanız başka bir iş bakabilirsiniz .

kaynak : money cnn

Hiç yorum yok: