gloIN Nedir ?

Dünyadaki Yenilikler Ve Başarı Hikayeleri Hakkında Toplanmış Veya Üretilmiş Konuları Barındıran Bir Bilgi Bankasıdır.

24 Ekim 2007 Çarşamba

Mega Trendleri Sorgulamak

İş stratejileri ,genelde aynı yapı üzerine kurulur. Kimse geleceği bilemez .

Fakat ileriye yönelik doğruluk derecesi yüksek tahminler yapmak için kristal küreye bakmak gerekmez.

En önemli adımsa bugünü anlamaktır. Şu anda gerçekten neler oluyor ?

Düşünmeden konuşan insanlar ise her zaman olacak .

Detroitteki oto şirketlerinin küçük arabalara yönelik güçlü dönüşle Japonlar karşısında kaybetmeleri veya gittikçe daha küçük bilgisayarlara olan dönüşler.

Uzman tahminciler geçmiş verilerden bilinmeyene ulaşma veya gelecekle ilgili şu olabilir ,bu olabilirin değil ,önce bu durumun farkına vardılar. ‘’ Bu günü Kavrama ‘’

Artık şunları bir trend olarak görebiliriz ;

İnsanlar işyerinde uzun zaman harcamakta ,evde de yapacak çok işleri var .Bu durumda internetten alışveriş yeni yüzyılda büyük bir güç olacak .

Hayal gücüne dayalı macera yaşamak evde veya dışarıda hoşlanılan bir şey ,Üç boyutlu hayal dünyasında yaşamak biraz bağımlılık yapsada dinlendirici .

Spesifik müşteri gruplarının isteklerine yönelik tanımlanmış veya müşterilerin tanımlayabileceği bilgisayar yazılımları geleceğin gerekleri arasında .

Fakat aynı amaç düşük teknolojiylede başarılabilir. Hong Kong ‘da bir Moğol restoranında yiyeceklerin malzemelerini siz seçiyorsunuz ve hızlı bir şekilde hazırlıyorlar.

Büyük ilaç firmaları hastanede tedavi yerine insanların kendilerini tedavi yöntemlerini sonuçlandırdı.

Seattle ‘da diş muayenehanesi ,expresso cafe ve masaj salonu aynı yerde hizmet vermekte.İster inanın ister inanmayın .Adı ise Expresso Dental

Tüm Megatrendler girişimcilerin para kazanması içindir.Aralarına katılın ,gözlerinizi kapayın ,kulaklarınızı açın ve şu anki trendleri anlayın .Hangi girişimin büyük olduğuna bakın ,işinizi kurun yalnız aynısını yapmayın.

Fikir ,başkasının yaptığını aynen yapmak değildir , Kendinizinkini yaratın .


kaynak :thinking managers

Hiç yorum yok: