gloIN Nedir ?

Dünyadaki Yenilikler Ve Başarı Hikayeleri Hakkında Toplanmış Veya Üretilmiş Konuları Barındıran Bir Bilgi Bankasıdır.

22 Şubat 2010 Pazartesi

Girişimciliğin Yaşı Var mıdır ?

Girişimcilerle ilgili yapılmış yaş grupları istatistiklerine bakıldığında şaşırtıcı bir sonuç , en büyük yoğunlaşmanın 45 – 60 yaşları arasında olmasıdır .

İstatistiklere göre yeni girişimlerin % 33 ‘ ü ilk iki yıl içinde başarısız olmaktadır .

Girişimciler ağırlıkla 45 yaşın üzerinde ve 1/3 ‘ü ilk iki yıl içinde başarısız oluyorsa gençlerin girişimciliğe başlamaları ve başarmaları için nedenler olmalı .

Girişimcilikte karakter özellikleri bir anahtardır .


Başarılı olmuş girişimciler oldukça yüksek seviyede kendi iradeleriyle hareket edebilen bir özelliğe sahiptir ve hayır cevabını kolay kabul etmezler . Bunun anlamı bilmedikleri konuları öğrenmeye çalışır veya yanlarına bilen insanları alırlar .

Hırs , İstek

Büyük girişimciler işlerini yalnızca para kazandıran bir araç olarak görmezler . Hırs ve istekleri onları yeni iş fikirlerine götürür . Bu bakış açısı onları iş hayatında hızlı bir başarıya ulaştırabilir .

İnternet hızlı iş başarılarında önemli bir alternatif haline gelmiştir . Otuz yaşın altındaki en başarılı girişimcilere baktığımızda Facebook ile Mark Zuckerberg ‘in ulaştığı nokta görülmektedir .

Yirmi üç yaşındaki R.Benwell ise blogging to the bank ile bir yılda 3.3 milyon dolarlık bir gelire ulaşmıştır .

Doğru bir bakış açısına sahip olmak ve davranışlar girişim başarısının önemli bir bölümünü oluşturur .

Hatalardan hızlı bir şekilde ders almak . Hatalar , rekabetin yeterince araştırılmaması , yanlış ortak seçimi gibi bir çok nedenden kaynaklanabilir . Girişimcilikte bir adım önde olmayı hedefleyenler yanlışları fark eder ve değerlendirerek dersler çıkartır .

İş hayatının diline hakim olmak gereklidir . Hatırlarsak başarılı girişimcilerin ağırlığı 45 yaşın üzerindeydi . Bunun anlamı yaşadıkları olaylar ve tecrübeleridir .

Bu yüzden hızlı öğren , anla ve verimli ol .

kaynak:collegecrunch

Hiç yorum yok: