gloIN Nedir ?

Dünyadaki Yenilikler Ve Başarı Hikayeleri Hakkında Toplanmış Veya Üretilmiş Konuları Barındıran Bir Bilgi Bankasıdır.

26 Mart 2010 Cuma

Yeni Bir İşe Başlarken İnsanların İhtiyaçları Önemli

İş yapmak isteyenlerin keşfetmesi gereken en önemli şey , ne tür bir iş yapacaklarına karar vermeleridir .

İş yapmaya başladığımda aklıma gelen ilk fikir , insanların ihtiyaçlarının ölçülebilir olduğu bir konu bulmaktı . Yüzlerce iş fikri arasından seçim yapmadan önce bu soruya cevap bulmaya çalıştım .

Müşterileri anlamak

İş fikrini ulaşmadan önce müşterileri anlamak tuhaf gelebilir . Cevabı ise basit . Müşterileriniz bir iş yapar , bu yüzden müşteri olmadan iş yapılamaz .

Bir iş fikrine ulaştıysanız fikri , size göre potansiyel müşterilerin nasıl bir şey isteyecekleri konusunda geliştirmeyi denemeyin yalnız onların gerçekten ne istediklerini keşfedin .

Bir çok işadamı akıllarına gelen bir fikir konusunda iş yapmaya başlar , çok geçmeden hedef pazarın bunu istemediğini fark etse de para ve süre harcar .

İstek

İstek insanın yaptığı işe ilgi duymasıdır . ilk 1 – 1,5 yıl işleri yoluna koyabilmek için günde onbeş onsekiz saat çalışmak gerekebilir . İlave saatler çalışmak için gerekli enerjiyi bulamıyorsanız iş fikriniz size yeterince etkileyici gelmemiş olabilir .

Rekabeti anlamak

Her işte rekabet vardır . Sinemayı düşünün , video kiralayan firmalar , televizyon ile doğrudan , bowling veya insanların boş vaktini değerlendiren diğer aktivitelerle dolaylı bir rekabet içindedir .

Bazı rakipler sizin ürünlerinizin benzerlerini daha düşük fiyata pazara sunabilirler . Aşırı fiyat rekabetinde işinizi geliştirmeye çalışmak mükemmel bir iş fikri olmayabilir .

Nakit akışı

İş dünyasındaki bir çok girişimcinin büyük iş fikirleri olsa da kendilerine gerekli sermayeyi anlayamadıkları için başarılı olamadıkları göz ardı edilmemeli . Kira , giderler gibi masrafları karşılayamadıkları için başarısız olan büyük fikirler görülmekte .

Sen

Kendini tanıyor , güçlü ,zayıf yönlerini biliyor musun ? Bunları bilmek hazır olmaktır . Yaptığın iş sana ilk günden itibaren maaş vermeyebilir . Buna ihtiyacın varsa yapacağın iş uygun olmayabilir .

kaynak:businessknowhow

1 yorum:

Adsız dedi ki...

tavsiyeleriniz olumlu finas bigi ve sabıla çalış