gloIN Nedir ?

Dünyadaki Yenilikler Ve Başarı Hikayeleri Hakkında Toplanmış Veya Üretilmiş Konuları Barındıran Bir Bilgi Bankasıdır.

9 Mart 2010 Salı

Kendi İşimi Yaparken Karşıma Çıkan Sorular

Kapalı ortamlarda çalışan bir çok insan işinden hoşlanmaz ve kendi işine sahip olmak ister .

Girişimcilerin günümüzde bilgiye ulaşma ve başlangıç maliyetlerini düşürme olanağı vardır .

Girişime başlarken ortaya çıkan bazı engeller nelerdir ?

Sermaye yetersizliği

Bir çok girişimci sermaye yetersizliğini en önemli engel olarak görse de başlangıçta müşteri bulmak daha önemlidir .Etkileyici ofisleri , rahat ceo koltuklarını , renkli broşürleri unutun . Bir çok firma işe 20.000 dolardan düşük sermaye ile başlamıştır .

Süre yetersizliği

Tam zamanlı bir işte çalışmak , aile bireylerini yetiştirmek , hafta sonu tatilleri bir çokları için neden olsa da şimdi kaynakları kontrol zamanıdır . Başarılı bir iş sahibi olmayı hedefliyorsanız zamanı yönetmek anahtardır . Başlangıç katlanmayı gerektirir . Hafta sonu tatillerinden de vazgeçmelisiniz .

Fayda görmemek

Yüzleşmemiz gerekirse kurumsal dünyanın dışında yürümek ip cambazının ipte yürümesi gibi gelir . Gençler için düzenli bir işten , gelirden vazgeçmek daha kolay olsa da herkes için aynı olmayabilir .

Aile desteği olmaması

Kuırumsal bir iş hayatının yaratacağı konfordan vazgeçmek kolay değildir . Aile ve arkadaşların desteği olmadan böyle bir rekabete girmek zordur .Onların desteğini kazanmak için gerçekçi iş planlarınızı açıklayın .Riskin düşük olduğunu düşünürlerse destekleyebilirler .

Cesaretsizlik

Kendi işinizi yapmamanız konusunda bir çok neden bulabilirsiniz . En büyük engel ise kendinizi aşmaktır .Tüm girişimcilerin bir endişesi vardır .Endişe ise en büyük motive kaynağıdır .Onu bir yol arkadaşı olarak kabul edin ve sürekli yenmeye çalışın .

Kapalı ortamda çalışmaktan ayrılış , cesaret ve kendini adamayı gerektirir .

Milyonlarca iş sahibi başarılı olmaktadır . Bunları göze alabiliyorsanız girişimciler dünyasına katılın .

kaynak:about

Hiç yorum yok: