gloIN Nedir ?

Dünyadaki Yenilikler Ve Başarı Hikayeleri Hakkında Toplanmış Veya Üretilmiş Konuları Barındıran Bir Bilgi Bankasıdır.

26 Ekim 2009 Pazartesi

Parlak İş Fikirleri Ve Rekabet

Geçmişte yaşanan , diğerlerinden farklı bir iş yapmak isteyenlerin tecrübelerine göz attığımızda ;

94 yılında Atilla Kocsis , lise öğrencilerinin bir tur atarak üniversiteleri tanıyabileceği web sitesi fikrine ulaşmıştı .

İnternet sitesini kurduktan sonra pc magazin dergisi onu yılın yüz web sitesi arasına almış ve sitenin ziyaretçi sayısı patlamıştı .

Fikrini teknolojiyle destekleyerek uyumakta olan okul yayını dünyasını harekete geçirmişti ve neredeyse sitesi bir kahraman haline gelmişti .

Atilla , bu hikayenin biraz hüzünlü olduğunu belirtiyor .

Şimdi internet büyüdü , daha iyi finansman bulabilseydim , rekabetin içinde olabilirdim diyor .

Bu hikayeden ne öğrendi ?

Hızlı olmalısınz ,eğer kaynakları olmayan sektör lideri küçük bir şirketseniz , kendinizi koruyabilmeniz için farklılık yaratmaya ihtiyacınız var. Örneğin site üniversitelerde yapılan sanal turlarda uzmanlaşsaydı , ayakta kalabilirdi .

Bugün Atilla ‘nın farklı işi dernekler pazarında . Onun en karlı şirketi , veritabanı ve yüksek seviyeli programlama konularında destek sağlıyor .Müşterilerinin yapamayacağı konularda çözümler sunuyor .

Bu konuda da pazarda benzer ürünleri olan büyük oyuncular olduğunu , hiç birinin dernekler pazarına girmediğini , şirketine yarım saatlik mesafede en az elli dernek bulunduğunu , pazarın hızlı olduğunu ve gereğinden fazla genele yayılarak tekrar hata yapmayacağını belirtiyor .

kaynak:allbusiness

Hiç yorum yok: