gloIN Nedir ?

Dünyadaki Yenilikler Ve Başarı Hikayeleri Hakkında Toplanmış Veya Üretilmiş Konuları Barındıran Bir Bilgi Bankasıdır.

30 Ekim 2009 Cuma

İş Fikrinin Bulunması Girişimcilik İçin Yeterlimi

Girişimcilerin çok söylediği bir söz parlak fikirlere sahip olduklarıdır . Bir çoğu somut bir iş planı ile iş fikirlerinin ayrılmaz bir ikili olduğuna inanır .

Girişimcilikle buluş yapmayı birbirine karıştırmayın .

Büyük fikirler işin yalnızca bir parçasıdır .Bir iş fikrine konsantre olduysanız mucit de olabilirsiniz ama girişimci değil .

Bir çoğu iş planlarına uzun süreler harcarlar . Fakat onlar çoğu zaman önemli faydalar sağlamaz .

Plan hiçbir şey , planlama her şeydir diye bir söz vardır .

Önemli olan ise iş sürecinin planlanmasıdır .İşinizi çeviklik yetenekleriniz , harekete geçme ve değişim becerileriniz üzerine kurmuyorsanız , yalnızca fikir ve iş planına bağlıysanız başarmak zorlaşır .

Edison bu konuda büyük bir örnektir . Bir çokları ışık veren cam ‘ın onun fikri olmadığını bilmez . Kendisine bir çok insan bir çok fikir hakkında danışmıştı . Ama o ampulün ticari bir ürün olabileceğini fark edince diğerleriyle ilgilenmemişti . Kendini bir girişimci olarak görürdü .

Bir başka örnekse Sony ‘dir . Çok az insan onların orijinal fikrinin büyük gruplar için pilav pişiricisi yapmak olduğunu bilir . Bu fikirleri başarısız olunca ilk fikirlerinden vazgeçmiş ve bugünkü Sony olmuşlardır .

Jiletse klasik bir örnektir . O döneme kadar çift elle tutulan tıraş bıçağını değiştirmiş ve geliştirmiştir .

İş planlarını çöpe atmaktan korkmayın , şartlara adapte olun , gerektiğinde orijinal fikirden de uzaklaşın ve başarıyı yakalayın .

kaynak:hbs

Hiç yorum yok: