gloIN Nedir ?

Dünyadaki Yenilikler Ve Başarı Hikayeleri Hakkında Toplanmış Veya Üretilmiş Konuları Barındıran Bir Bilgi Bankasıdır.

3 Ekim 2009 Cumartesi

Girişimcilikte Parlak Bir Fikir Tek Başına Yeterli Olmaz

Yaşadığım girişim tecrübesinden çok şeyler öğrendim .

Aldığım ilk ders ürünün nasıl dağıtılacağından emin olmaktı . Bir diğeri işe küçük başlayarak gelişeceğine ikna olduktan sonra büyütmekti .

Sonuçta başarısızlık içinde kendimizi başarılı hissettik . Hızlı karar verdiğimiz için sermayemizin yüzde yetmişbeşini geri alabilmiştik .


Hikayemiz şöyle başladı .

Birkaç yıl önce iki yakın arkadaşım ve bir java geliştiricisi ile birlikte mobil bir sosyal ağ oluşturmaya karar verdik . Yaklaşık bir yıl öncesinde büyük bir şirket adı yeni duyulmaya başlayan başka bir sosyal ağı satın almıştı .

Bizde gps uyumlu mobil telefonlarla bağlantılı sosyal ağlar konusunda pazarın boş olduğunu düşündük ve ‘’ Uygun dönem işte budur ‘’ diyerek işe giriştik .

Hızlıca pazarın ana hatlarını kapsayan iş modelini oluşturduk ve riskleri belirledik .

Mobil telefon pazarında çok kullanılan sistemlerle uyumlu oldukça iyi bir teknoloji geliştirdik , sosyal ağın internette ana hatlarını da oluşturduk . İnsanları evlerinden çıkararak internette birbirleriyle konuşabileceklerini teklif edecek aşamaya gelmiştik .

Bir yıl geçmeden ikibin internet kullanıcısı olmasına rağmen sıfır tane mobil operatöre sahiptik .

Çok geçmeden telefon operatörleriyle anlaşma yapmadan sistemi işletemeyeceğimizin farkına varmıştık . Telefon operatörleriyle bağlantınız yoksa satın almanız gerekiyordu ve bu imkansızdı .

İlk yılın sonunda işi bırakmaya karar verdik . Şirketi satmak istediğimizde alıcı çıkmadı .

Yalnız site adımızı iyi bir fiyata satarak başarma egomuzu tatmin etmiştik .

kaynak:cstartup

Hiç yorum yok: