gloIN Nedir ?

Dünyadaki Yenilikler Ve Başarı Hikayeleri Hakkında Toplanmış Veya Üretilmiş Konuları Barındıran Bir Bilgi Bankasıdır.

30 Ocak 2008 Çarşamba

Bir Genç Kızın Gücü

Diğerlerine pek benzemiyor ,profesyonel bir geçmişi yok ,sorun değil 17 yaşındaki Ashley Qualls milyon dolarlık bir web sitesinin sahibi.

Geçen yılın sonlarında Value click media yöneticisi I.Moray Myspace ve Facebook dışında gençlerin oluşturduğu farklı bir site ararken Whatewerlife ile karşılaştı.Site hergün birkaç bin kızın ilgisini çekmekteydi.

Moray ;

Şık dizayn ve büyüyen bir dayanak noktası ,bunu anlamak için fazla zeki olmaya gerek yok diyor .

Önce Ashley ‘e ulaştılar ,Ashley önce tereddütlü davrandı fakat birkaç hafta sonra fikrini değiştirdi.Moray Los Angeles ‘ta Ashley ise Detroit ‘deydi.,bu yüzden hergün telefon ve mail ile görüştüler.

Moray yeni iş ortaklarının 17 yaşında olduğunu sonradan öğrendi .Önceden onu tecrübeli bir internet profesyoneli sanıyordu.

Aslında Ashley bir internet profesyonelinden fazlasıydı , yaklaşık iki yıl önce whatever life ‘a başladığında bir ev satın almış ,okulu bırakmış ve Lily Allen gibi sanatçılarla işbirliğine başlamıştı.

Şirketine gelen 1,5 milyon dolar ve seçeceği bir araba karşılığı satın alma teklifini de reddetmişti.Sorun değil zaten ehliyetimde yoktu diyor :)

Mart 2006 ‘da Myspace kurucusu Brad Greenspan 1,5 milyon dolardan fazlasını teklif etti.O kabul etmedi .3 ay sonra greenspan ‘in yöneticileri yeni bir teklifle geldi ,700.000 dolar ,bir araba ve 2 milyon dolar bütçeli bir internet gösterisi.

Bu teklifide kabul etmez ve eğer istersem internet gösterimi kendim yaparım ,çünkü izleyici kitlesine sahibim der.

Ashley ve Whateverlife şimdi ikinci çıkışını yapacak gibi görünüyor.

kaynak:fastcompany

Hiç yorum yok: