gloIN Nedir ?

Dünyadaki Yenilikler Ve Başarı Hikayeleri Hakkında Toplanmış Veya Üretilmiş Konuları Barındıran Bir Bilgi Bankasıdır.

11 Aralık 2007 Salı

YouTube Aracılığıyla Ürün Ve Hizmet Satışlarınızı Destekleyebilirsiniz

You Tube ‘ u ürün ve hizmetlerinizi desteklemek için kullanabilirsiniz .

Örneğin hediye paketi satıyorsanız You Tube ‘da kısa bir videoyla paketlerin nasıl hazırlandığını anlatabilirsiniz ve bu durum pazarda konu ile ilgilenen insanların dikkatini çekebilir.

Videoda web adresinizi ,kontak telefonlarınızı göze çarpan bir şekilde göstermelisiniz ,ürünü tanımlayıcı bilgiyi eklemelisiniz.

Çünkü video izleyicileri çekebilmek ve sizin satış yapabilmeniz için bilgisel içeriğede sahip olmalıdır.

Veya

Siz bir iş danışmanıysanız ve danışmanlık hizmetinizi desteklemek istiyorsanız potansiyel müşterilere ne teklif ettiğinizi açıklamalısınız.Sınıflandırılmış kısa video ‘lar yaratabilirsiniz ,belkide harekete geçirici dersler veya belirli iş örneklerini içeren slaytlar veya başka şeyler. Video ‘yu kullanarak uzmanlığınızı anlatabilir ,e-mail adresinizi veya web sayfanızı adres gösterebilirsiniz.

DVD satıyorsanız ,kısa bölümleri You Tube ‘a ekleyip grafikler sayesinde hangilerinin daha fazla ilgi çektiği hakkında yorumlara ulaşabilirsiniz.

Uygulamalara baktığımızda ;

C.S.Pottery You Tube ‘a eğitici videolar koymuş olup ürünlerinin nasıl yapıldığını göstermektedir.

Segway turu yapan S.Francisco Electric Tour Şirketi eğlendirici bir demo video yaratmış .İlgilenen insanlar video ‘yu izleyip firmayla kontağa geçebilmekte.

Buradaki anahtar nokta , insanların gerçekten izlemek isteyecekleri bir video yaratmak .Bunun anlamı bilgilendirme, kullanış ve eğlendirme .Bu durum doğrudan ticari ,çünkü insanlar ticari şeyler seyretmekten hoşlanmaz .İzleyicilerde ilgi yaratmalıdır.

Önce izleyicilerde ilgi yarattınız sonra ise onları ürün ve hizmetlerinizi sattığınız sitenize götürdünüz. Bu sistem iki adımdır. Video ‘yu seyret ve siteye git daha fazla öğren veya ürünü al.

Eğer videonuz yeterince ilginçse izleyiciler sitenize gidecek ve ürününüzü satın almaya yaklaşacaktır.


kaynak:informit

Hiç yorum yok: