gloIN Nedir ?

Dünyadaki Yenilikler Ve Başarı Hikayeleri Hakkında Toplanmış Veya Üretilmiş Konuları Barındıran Bir Bilgi Bankasıdır.

5 Aralık 2007 Çarşamba

Dört Yeni Teknoloji Megatrendi

Tsunami büyüklüğünde gelecek teknoloji dalgası için hazır olun ,büyük ihtimalle sizin beklediklerinizden farklı olacak .

İşte size 4 Teknoloji Megatrendi ;

Geospatial

Google Keyhol ‘u aldığında ve güçlü goggle earth ortaya çıktığında ,herkes farkında oldu. .Bilgiyle oynamak ve coğrafya büyük bir hobi olmaya başladı.Hobi görüntüsünün ötesinde yeni bir bilgi platformu bunun yanı sıra yeni problemler yaratıldı. Dökümanları nasıl eşleyebilir veya yok edebiliriz ? Farklı koordinat sistemlerini nasıl birleştirebiliriz ? Tasarımları nasıl birleştirebiliriz. ?

Sanki sihir gibi

Bu konudaki gelişimleri izlemek isterseniz şirketlerin ,kamu kuruluşlarının ,üniversitelerin katıldığı 345 firmanın bulundugu Uluslar arası Endüstri Konsorsiyumu ‘na ‘’ Open Geospatial Consortium ‘’ bakabilirsiniz.

B2B İşbirliği

Baştan başa tedarik zincirlerinin görünürlüğü iş dünyasının yeni istekleri arasında yer almakta ,

Bir ilaç firmasının ürünleri ile ilgili veri incelemesinin yalnızca başlangıç ve son aşamasında olması korkunç bir şey .Bu değişiyor.Yakında EPG Global Network testlere başlayacak.Gerçek hikaye bilginin iş dünyası içinde paylaşılması . İş bilgisinin ötesinde , Bu '' İş in Görünebilirliği ‘’

4. Fayda

Bu konsept bazı binalarda , yapılarda ,gayrimenkul marketlerinde uygulanan Akıllı Binaların geleceğidir.11 Eylül sonrası bir çok insan güvenlik sistemlerinin HVAC sistemlere ihtiyacı olduğunu düşünmektedir. Gerçekten tüm bina sistemlerinin , tek bir nokta ile kontrol ve koordinasyonuna ihtiyaç vardır.

Kitle Haberleşme Araçları Çılgınlığı

iPod ,You Tube ve diğer paylaşım teknolojileri henüz başlangıç aşamasındadır.Yaratma ,ele geçirme ,ses kaydı ,video hızlı bir şekilde yoluna devam etmekte ,daha fazla insan Spielberg olmaya heves etmekte ,

Masaüstü video yaratmanın en önemli aracı masa başına okuma salonu tahsis etmektir.Bu teknolojinin basit belleği yalnızca problemin ilk parçasıdır.

Google ve diğerlerinin keşfettiği metin izleme henüz yeterli değil ,Blinkx ,TVEyes ve Project Venice , tercüme ,aranan bol bilgiyi bulma ve onu araştırılabilir data ‘ya çevirme yolları üzerinde çalışmakta.

kaynak:e week

1 yorum:

teknoloji gündemi dedi ki...

New innovation such as this helps everybody cope up with whatever our modern lifestyle challenge us with.